Aanvullend onderwijs, een kans op goed onderwijs voor iedere leerling!

Toch naar school?!

Het programma Toch naar School?! wordt in overleg met de school en ouders compleet op maat gemaakt. Virtuwijs kijkt samen met ouders en de zorg coördinator op school naar de onderwijsbehoefte van de leerling en op welke manier we daar het beste aan kunnen voldoen. Virtuwijs stelt hierop een onderwijs plan op met als goal succesvolle re-integratie naar een regulier onderwijs programma.

Voor wie is het programma Toch naar school?! bedoeld:

Het programma Toch naar School?! wordt in overleg met de school en ouders compleet op maat gemaakt. Virtuwijs kijkt samen met ouders en de zorgcoördinator op school naar de onderwijsbehoefte van de leerling en op welke manier we daar het beste aan kunnen voldoen. Virtuwijs stelt hierop een onderwijsplan op met als goal succesvolle re-integratie naar een regulier onderwijs programma.
Voor alle mogelijkheden neemt u contact op.

 • Zorgleerlingen, waaronder:
  * Leerlingen met Add of AdHd
  * Leerlingen in een langdurig
  ziektetraject
  * Leerlingen met EHS (elektrohypersensitiviteit)
 • Hoogbegaafde leerlingen
 • Topsport leerlingen die omwille van het beoefenen van hun sport veel regulier onderwijs missen.

Virtuwijs kan een programma bieden waarbij een leerling tijdelijk fulltime online naar school gaat tot enkel een aanvullende rol buiten reguliere schooluren om.

"We zijn heel blij met uw goede begeleiding van Charlotte in het afgelopen half jaar, ze heeft er veel aan gehad en is haar huiswerk echt op een betere manier gaan aanpakken. We willen in het nieuwe schooljaar kijken of ze deze werkwijze ook zelfstandig kan vasthouden."
Moeder Charlotte (mavo 2) - De Argo - Terneuzen
"“Ik, Rowena, heb wiskunde bijles van Toon gehad. Nu mijn eindexamens erop zitten heb ik dit echter niet meer nodig. Dank u wel voor alle hulp, het heeft me enorm geholpen. Ik ben geslaagd met een 7 voor wiskunde!” "
Rowena wiskunde (havo 5) - Zwin College - Oostburg

Aanvullend onderwijs in het kort

 • Virtuwijs biedt een op maat gemaakt onderwijsprogramma voor leerlingen van zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.
 • Virtuwijs biedt onderwijs aan op alle niveaus; basisschool, vmbo, mavo, havo en vwo.
 • Virtuwijs biedt hoogbegaafde leerlingen extra vakken aan die het reguliere onderwijsaanbod niet kan bieden (excellent onderwijs).
 • Virtuwijs biedt een op maat gemaakt onderwijsprogramma voor zowel leerlingen die een kort- als een langdurig onderwijsprogramma nodig hebben.
 • Virtuwijs houdt de lijntjes tussen school, ouders en andere betrokken partijen kort.
 • De leerling wordt begeleid door gespecialiseerde docenten.
 • De leerling heeft live contact met zijn Virtuwijs-docent. De leerling kan daardoor altijd vragen stellen en uitleg krijgen over de stof die aangeboden wordt.
 • De leerling kan onderwijs krijgen op de plek die het best past bij zijn of haar leerbehoefte, of dit nu in een aparte ruimte op school is, vanuit een ziekenhuiskamer of thuis in de woonkamer of tuin.
 • Het onderwijsprogramma dat Virtuwijs biedt is gericht op re-integratie.
 • Virtuwijs biedt periodieke evaluaties waarin besproken wordt of de leerling meer of minder onderwijs op maat nodig heeft en zal het programma daar steeds op aanpassen.