Ontstaan vanuit passie en uitgegroeid tot expert

Over ons

Vanuit meerdere fysieke locaties hebben wij onze expertise op het gebied van aanvullend onderwijs opgedaan en na een proces van veel testen en ontwikkelen hebben wij deze weten te vertalen in een online werkwijze. De Virtuwijs werkwijze sluit naadloos aan bij de vaardigheden die de huidige schoolgaande generatie nodig heeft om te leren, werken en leven in onze sterk gedigitaliseerde maatschappij.
Opgericht vanuit passie om leerlingen te helpen het beste uit zichzelf te halen.
Uitgegroeid tot expert in aanvullend onderwijs met meerdere fysieke locaties.
Geïnnoveerd door onze werkwijzen te digitaliseren.
Klaar om iedere leerling binnen Nederland te helpen.
Door persoonlijke aandacht voor iedere leerling en een bijbehorend ‘plan op maat’ zijn wij in staat gestelde doelen succesvol te behalen en te werken aan talentontwikkeling. In het Virtuwijs klaslokaal heerst een veilige & inspirerende werksfeer waar ondersteuning wordt geboden waar nodig. Door leerlingen uit te dagen en vertrouwen te geven leren wij leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Hiermee vergroten wij met succes de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van de leerling.

Hier hebben zij niet alleen direct profijt van op school, maar ook in hun verdere carrière.

Kernwaarden

  • Wij werken vanuit een passie voor onderwijs.
  • De sleutel tot succes is persoonlijke aandacht voor elke leerling.
  • Leren is leuk en dat stralen we uit.
  • Wij hechten waarde aan eerlijkheid en oprechtheid in onze organisatie.
  • Wij streven er bewust naar betaalbare prijzen te hanteren.
  • Wij zijn een lerende organisatie, en moedigen iedereen aan om bij te dragen aan de kwaliteit van de begeleiding die geleverd wordt door Virtuwijs.
  • Wij streven naar goede communicatie tussen leerling, ouder(s)/ verzorger(s) en school.
Zelf heb ik tijdens mijn middelbare school ook erg veel baat gehad bij de wiskunde bijles die ik in die jaren heb gekregen. Ik kan zelfs met zekerheid zeggen, dat zonder die hulp ik mijn havo diploma niet zomaar had gehaald!

Ooit getwijfeld aan je vermogen of kunde in een bepaald vak? Het is een moeilijk vak terwijl anderen er met gemak doorheen fietsen, dat geeft een vervelend gevoel! Dan krijg je het gevoel dat je iets mist…. Als je eenmaal achterop bent geraakt kunnen taken zoals huiswerk worden gezien als onmogelijk. Je krijgt het gevoel dat het onderwerp niet bij je past en de kennis achterstand groter wordt met de tijd. Zo’n gevoel wordt vaak bevestigd door je omgeving en uiteindelijk resulteert dit in een negatief zelfbeeld, dat vaak moeilijk te overwinnen is.

Virtuwijs is opgericht om iedere leerling een wereld aan mogelijkheden te geven, een online omgeving waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen en gestimuleerd worden talenten te ontdekken. Vastgeroeste ideeën over wat ze wel en niet kunnen, bestaan niet meer! Wij zijn ervan overtuigd dat iemand iets kan leren, natuurlijk gaat dat voor de een soms makkelijker dan voor de ander, maar ongeacht het vak blijft de vergelijking het zelfde: Hoe meer je werkt, hoe beter je wordt en hoe makkelijker het wordt.

De meeste mensen, vandaag de dag, geloven nog steeds dat we voorbestemd zijn voor een bepaald vak of beroep. Mensen om je heen zullen dus ook sceptisch zijn, totdat je ze het tegendeel bewijst! Vergeet dus nooit, dat wat je doet, bepaalt wat je kunt doen. Het gaat er niet om voortdurend te streven naar beter of groter. Het punt is dat je kunt doen wat je wilt in je leven! Kies wat je wilt bereiken en stop niet tot het je is gelukt. Je kan meer dan je denkt.

Succes!
Bas Spekhorst
Oprichter & Algemeen directeur